God tid og kvalitet i behandlingen er nøgleordene hos os.

Slidgigt, også kendt som artose, er en kronisk ledsygdom, hvor væv og brusk i leddene langsomt nedbrydes. En folkesygdom som rammer de fleste før eller siden. Over 300.000 danskere har fået diagnosen slidgigt, hvor halvdelen lider af smerter og førlighedsproblemer som følge af gigten.

Slidgigt kan imidlertid godt behandles, så smerterne holdes i skak og førligheden forbedres. Det har Størlings Fysioterapi stor erfaring med. Få mere ud af livet med en professionel slidgigt behandling.

 

Kom i behandling af slidgigt hos Størlings Fysioterapi

Slidgigt kan ikke helbredes, men det er i høj grad muligt at lindre smerterne og forhindre at sygdommen forværres. Kvalitetsbevidst fysioterapi og træning har stor betydning i den sammenhæng. Kombineret med smertestillende midler, kan man slippe for de fleste bivirkninger ved slidgigten.

En behandling af slidgigt hos Størlings Fysioterapi starter med en indledende samtale, hvor vi undersøger dig, og taler om dine behov og smerter. Herefter igangsættes behandlingen som ofte består af fysioterapeutisk massage og mobilisering kombineret med andre behandlingsformer alt efter ønske og behov.

Vi har også behandlingsrum. Når behandlingen er overstået udarbejder fysioterapeuten et særligt træningsprogram tilpasset dine specifikke behov og smerter. Du vejledes i særlige øvelser, så du undgår at overbelaste leddene. Det er vigtigt, at øvelserne laves korrekt, så du får styrket dine led og muskler mest hensigtsmæssigt.

 

Årsagerne til Slidgigt

Der er forskellige årsager til slidgigt. Sygdommen forekommer oftere med alderen, da sygdommen udvikler sig over længere tid. Aldersfaktoren skyldes også, at muskulaturen ofte svækkes med alderen. Leddene bliver herved mere skrøbelige og modtagelige overfor gigt.

Både mænd og kvinder rammes årligt af slidgigt. Mænd får dog oftere slidgigt i hofterne, hvor kvinder oftere rammes i knæ og fingre. Hårdt fysisk arbejde, tidligere skader eller hård træning har helt klart en betydning. Overvægt og fysisk inaktivitet kan imidlertid også svække leddene og øge risikoen for slidgigt. Slutteligt afhænger det også af vores genetiske arv. Nogle er ganske enkelt mere disponerede overfor slidgigt end andre.

 

Symptomer på slidgigt

Symptomer på slidgigt kan vise sig ved at dine knæ fx. knaser, når du går op ad trappen, eller hvis dine fingre ikke rigtig vil bøje eller strække sig. Det er ikke altid, det gør ondt. Nogle gange skal leddene måske bare varmes lidt op, så aftager smerterne. Andre gange kan smerterne være næsten invaliderende. Det afhænger meget af den enkelte, og kræver derfor også skræddersyet behandling og træning.

  • Ømhed og smerter i leddene
  • Stivhed i leddene
  • Knasen og skurren i leddene
  • Hævede, ømme led i forbindelse med inflammation i leddet

 

Information og betaling

Har du spørgsmål til vores behandling af slidgigt, er du meget velkommen til at kontakte Størlings Fysioterapi via mail eller telefon. Størlings Fysioterapi er godkendt til tilskud fra sygesikringen, hvis du har en henvisning fra din læge. Er du medlem af Danmark gives der yderligere tilskud.